Homo's Marokko vrijgelaten, aanvallers wel gestraft

marokko
9
12 apr '16
In Beni Mellal heeft de Marokkaanse rechtbank de twee homo's vrijgelaten waar veel om te doen is geweest.

De twee mannen werden in Beni Mellal overvallen door een groepje jongeren die een woning binnentraden waar de twee 'op heterdaad werden betrapt'. Ze werden naakt gefilmd en kregen klap na klap te verwerken. Dat zorgde voor bloedige beelden, die de ronde deden op internet. Naast het vijftal werden ook de homo's opgepakt omdat homoseksuele daden in Marokko zijn verboden.

Internationaal leidde dat tot veel kritiek. De twee homo's zijn vrijgelaten op voorwaardelijke basis. Ze kregen voorwaardelijke celstraffen voor seksueel afwijkend gedrag en daden die indruisen tegen de menselijke aard. Beiden hoeven dus niet langer achter slot en grendel te verblijven. Twee aanvallers, die vorige maand werden opgepakt, hebben onvoorwaardelijke straffen gekregen.

Zij kregen zes en vier maanden. Twee anderen gaan vrijuit terwijl een vijfde zich moet verantwoorden voor de jeugdrechter. 

Beroering
De zaak zorgde voor veel ophef in Marokko. Honderd inwoners van Beni Mellal gingen de straat op om te demonstreren tegen de veroordeling van de aanvallers. Zij eisten vrijlating. Aan de andere kant protesteerden ook mensenrechtenorganisaties, die vonden dat de aanvallers juist zwaarder gestraft moesten worden en dat de homo's vrijkomen. 

De aanwezigheid van twee Femen-activisten uit Frankrijk maakte de beroering compleet voor de rechtbank. Zij protesteerden topless voor de rechtbank en werden gearresteerd. Zij worden het land uitgezet.

© Redactie 2016
marokko
beni mellal
femen
mishandeling
homoseksualiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi