Duizenden zonnepanelen voor Marokkaanse dorpjes

marokko
2
12 apr '16
Marokko heeft een prachtig initiatief in het leven geroepen om dorpjes in afgelegen gebieden te voorzien van elektriciteit.

Het land is al jaren bezig om energie 'groener' te maken zodat Marokko meer zelfvoorzienend kan zijn op dit gebied. Ook wil het afgelegen dorpjes van elektriciteit voorzien. De overheidsinstelling voor Elektriciteit en Water (ONEE) combineert deze twee aspecten in een mooi project. ONEE heeft een contract getekend met Masdar voor het aanleggen van zonnepanelen in bijna duizend dorpjes. 

In totaal zullen er 17.670 panelen geïnstalleerd worden in 940 afgelegen dorpen. Hoewel het akkoord vorig jaar al plaatsvond is meer dan de helft van de zonnepanelen geïnstalleerd. In totaal werden zo'n 9.000 zonnepanelen geplaatst van 230 watt. Daar blijft het echter niet bij. Dorpsbewoners krijgen ook accu's om energie op te slaan voor drie dagen.

Ook krijgen de woningen LED-verlichting en een koelkast. Het systeem is speciaal in het leven geroepen voor bergachtige gebieden en zelfs bij sneeuw functioneert het gewoon door. Eind 2017 moeten alle Marokkaanse plattelandsbewoners toegang hebben tot elektriciteit, aldus Masdar. 

© Redactie 2016
marokko
groene energie
onee
masdar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?