Marokkaanse verenigingen in beroep tegen lage straf Amerikaanse pedo

marokko
3
12 apr '16
Twee toonaangevende verenigingen in Marokko willen in beroep gaan tegen de straf die werd opgelegd tegen een Amerikaanse pedofiel.

De pedofiel kreeg slechts twee jaar voor het misbruiken van twee jongens van 10 en 14 jaar. Hij werd in oktober vorig jaar gearresteerd na een politie-inval in Marrakech. De pedo bleek ook al in andere Afrikaanse landen, Azië en de VS veroordeeld geweest te zijn wegens kindermisbruik. De Marokkaanse Verenigingen voor Mensenrechten (AMDH) en de anti-pedofielenvereniging 'Blijf van mijn kind af' vinden de straf belachelijk. 

Zij vinden de straf te licht voor een afschuwelijke daad. TelQuel heeft een verklaring in handen van Mustapha Errachidi van 'Blijf van mijn kind af'. Daarin vraagt hij de maximumstraf tegen de pedofiel Stephen C. 'De veroordeling van twee jaar gevangenis is ondenkbaar. Wij willen dat de maximale straf wordt opgelegd', zei de advocaat die verbonden is aan de vereniging. 

AMDH kwam met een soortgelijke reactie waarin het de officier van justitie oproept de zaak met meer ernst te behandelen. 'We hebben om een ontmoeting met de procureurs-generaals van de rechtbank en het Hof van Beroep van Marrakech gevraagd. We zien meer gevallen van pedofiele en deze worden voor een groot deel licht bestraft.'

© Redactie 2016
marokko
vs
pedofiel
pedofilie
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi