Verdachte Schiphol blijft vast

algemeen
0
13 apr '16
De man die dinsdagavond bij Schiphol Plaza werd aangehouden in verband met een 'verdachte situatie' zit ook woensdag nog vast. Dat liet de marechaussee woensdag weten.

Volgens een woordvoerder is de marechaussee nog druk bezig met het onderzoek naar de verdachte. Hij kan nog niet zeggen wat de directe aanleiding was om de man aan te houden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht dinsdagavond zijn achtergebleven bagage, maar daar bleken geen gevaarlijke stoffen in te zitten. Dezelfde avond werden nog twee personen bij de luchthaven aangehouden. Volgens de marechaussee had dit echter niets met de eerste arrestatie te maken en werden de twee na korte tijd weer vrijgelaten.

Na arrestatie van de man op Schiphol werd ook station Leiden Centraal enige tijd afgezet. Dit had volgens de de politie te maken met onderzoek in de trein waarmee de verdachte naar de luchthaven was gereisd. De trein werd met een speurhond onderzocht op de aanwezigheid van explosieven maar er werd niets gevonden.

© ANP 2016
koninklijke marechaussee
politie
marechaussees
woordvoerder
explosieven opruimings dienst
leiden
opruimingsdienst
schiphol
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi