Arts in Marokko geeft zwangere vrouw maagdelijkheidscertificaat

marokko
11
13 apr '16
De rechtbank van Kenitra heeft een bevel uitgevaardigd voor de aanhouding van een arts die betrokken is geweest bij het verstrekken van een maagdelijkheidscertificaat. Hiermee moest een verkrachting gemaskeerd worden.

De zaak dateert van bijna zeven jaar geleden, toen een vrouw aangifte deed tegen haar werkgever. Hij zou haar verkracht hebben waarna ze zwanger raakte, meldt de krant Al Massae. Haar baas is in de regio een man met veel macht en invloedrijke connecties. Die gebruikte hij om zelfs een maagdelijkheidsverklaring te verkrijgen voor de zwangere vrouw. Hiermee wilde hij zijn onschuld bewijzen. 

Twee ambtenaren (adouls) kwamen er vervolgens aan te pas om het slachtoffer van een strafrechtelijke zaak te houden. Gerechtigheid zal echter zegevieren want de zaak is nu in behandeling en ook deze twee adouls worden vervolgd voor medeplichtigheid en valsheid in geschrifte. Toen het getouwtrek begon had de werkgever ook nog het plan in uitvoering om de vrouw met een andere werknemer te laten trouwen. Dat weigerde ze echter waarna het kindje geboren werd.

Steun
Het proces is inmiddels in volle gang. Het slachtoffer en haar familie hopen net als justitie dat alle betrokkenen hun verdiende straf krijgen. Bij het verlaten van de rechtbank werd de vrouw opgevangen door activisten die haar kwamen steunen en troosten. Zeven jaar lang moest ze vechten voordat de zaak voor de rechter kwam, geeft ze aan. 

Haar kindje kan momenteel niet naar school omdat het niet ingeschreven staat in het burgerregister. Ook ontbreken zijn officiële documenten omdat zijn vader hem niet wil erkennen. De rechtbank heeft nu het resultaat van DNA-onderzoek in handen waarin staat dat de werkgever inderdaad de vader is. Het vonnis is echter nog niet uitgesproken.

De volgende zitting is gepland voor 24 mei. 

© Redactie 2016
marokko
kenitra
bizar
verkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?