Marokkaanse uitvinder wint twee prijzen voor handige uitvinding

marokko
1
13 apr '16
De Marokkaanse uitvinder Majid El Bouazzaoui heeft twee prijzen in de wacht gesleept voor zijn uitvinding Mirage Multiview Screen.

Dat deed hij op de 19e editie van de Internationale Tentoonstelling van Uitvindingen, gehouden in Moskou en de 7e editie van International Engineering Fair i-ENVEX in Maleisië. Hij won op beide beurzen 'het goud' voor zijn uitvinding Mirage MultiView Screen. Dat is een concept waarmee meerdere mensen verschillende programma's kunnen gebruiken op dezelfde televisie. 

Nou zult u vast denken: een scherm opdelen in vier of meerdere vakken is allang mogelijk maar de uitvinding van El Bouazzaoui is wat complexer dan dat. Hij maakt het mogelijk om verschillende programma's tegelijkertijd op één scherm te gebruiken en dat op 'volledig scherm'. Daarmee kunnen werkgevers bijvoorbeeld besparen op energierekeningen en de aanschaf van schermen. 

Het is niet de eerste keer dat de uitvinder in de prijzen valt. Sinds hij 1997 aan de slag ging als uitvinder diende hij 13 octrooiaanvragen in die te maken hebben met telecommunicatie en netwerken. Daarnaast won hij volgens Yabiladi 21 internationale prijzen. Voor zijn uitvinding MultiView Screen won de man uit Salé ook al prijzen in Zuid-Korea en Frankrijk.

© Redactie 2016
marokko
majid el bouazzaoui
multiview screen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?