Marokko moet oppassen voor sprinkhanenplaag

marokko
3
14 apr '16
Marokko moet waakzaam zijn als het gaat om sprinkhanen, zo waarschuwde de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO).

De FAO publiceerde gisteren een verklaring waarin het waarschuwde voor de aanwezigheid van sprinkhanen in Jemen. Het verscheurde land doet weinig om de populatie in te dammen en daarom vormen de beestjes een bedreiging voor gewassen in de hele regio. In eerste instantie vormen de sprinkhanen een bedreiging voor Saudi-Arabië, Oman en Iran, maar ze kunnen ook verdere gebieden zoals Marokko bereiken. Het Atlasgebergte noemt de FAO een potentiële broedplaats voor de sprinkhanen. 

In sommige delen van de Marokkaanse Sahara en Mauritanië komen ze overigens al veelvuldig voor. Het nationaal controlecentrum dat de populaties in Marokko in de gaten houdt reageerde eveneens. De organisatie stelt dat er inderdaad sprinkhanen leven in het zuiden en zuidoosten van het land. Vaak zijn dat echter 'eenzame volwassenen' die weinig mogelijkheden hebben tot paren en daarmee uitbreiding van de populatie. Het centrum zegt druk bezig te zijn met controles van 'gevoelige' gebieden.

Na tijden van extreme droogte en extreme regenval lijkt Marokko zich op agrarisch gebied weer op te kunnen richten. Daarom komt een eventuele sprinkhanenplaag op een zeer ongunstig moment.

© Redactie 2016
marokko
sprinkhanen
fao
landbouw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?