Man in Marokko dreigt Ryanair-toestel op te blazen

marokko
0
14 apr '16
Een Marokkaanse man is in Oujda veroordeeld tot vier maanden gevangenis nadat hij dreigde een vliegtuig op te blazen. De verdachte was dronken.

Zondag stond een vliegtuig van Ryanair op luchthaven Oujda Angad klaar om op te stijgen en richting Beauvais te vliegen toen de dronkenlap voor ophef zorgde. Hij weigerde zijn veiligheidsgordel om te doen en dreigde de het vliegtuig met daarin de bemanning en reizigers op te blazen. 'Het vliegtuig gaat ontploffen', schreeuwde hij in het Arabisch. De gezagvoerder werd gewaarschuwd waarna het vliegtuig terugkeerde naar de standplaats. De passagiers moesten van boord zodat het vliegtuig onderzocht kon worden. 

De Marokkaanse veiligheidsdiensten namen geen enkel risico. De man werd daarna opgepakt en snel berecht. Gisteren kreeg hij te horen dat hij vier maanden achter slot en grendel zal verdwijnen. Hij probeerde zijn straf te ontlopen door te stellen dat hij aan schizofrenie lijdt en zich niets meer kan herinneren als gevolg van de behandeling tegen zijn ziekte. Ryanair schat de schade op 45.000 euro terwijl luchthaven Beauvais 5.000 euro verlies maakte door de vertraging.

© Redactie 2016
marokko
ryanair
oujda
dronken
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?