Nawal El Moutawakel kritisch op organisatie Olympische Spelen

marokko
0
14 apr '16
Brazilië ligt op koers succesvolle Olympische Spelen te organiseren. Dat concludeert het Internationaal Olympisch Comité (IOC) na een driedaagse inspectieronde door Rio de Janeiro.

Toch uitte voorzitter Nawal El Moutawakel van de coördinatiecommissie ook de nodige kritiek op de Brazilianen. "Het laatste stuk is altijd het zwaarste. We gaan een fase in waarin nog duizenden details moeten worden opgelost", zei de Marokkaanse oud-atlete, die in 1984 in Los Angeles olympisch goud pakte op de 400 meter horden. "Dat maakt het verschil tussen gemiddelde Spelen en geweldige Spelen. We vertrouwen erop dat Rio 2016 het gastland trots zal maken." Volgens het IOC zijn krap vier maanden voor de Spelen bijna alle olympische locaties klaar.

De onstabiele economische en politieke situatie in Brazilië, waar president Dilma Rousseff zwaar onder vuur ligt en dreigt te worden afgezet, kan de voorbereidingen op de Spelen wel verstoren. "Toch geloven we dat de Brazilianen succesvolle Spelen kunnen neerzetten", aldus El Moutawakel. "We liggen op koers."

© ANP 2016
marokko
nawal el moutawakel
olympische spelen
ioc
brazilië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?