Marokkanen besteden 400 dirham aan medicijnen, 700 dirham aan beltegoed

marokko
1
14 apr '16
Marokkaanse burgers besteden iets meer dan 400 dirham aan medicijnen per jaar, meldt de Marokkaanse Vereniging van de Farmaceutische Industrie (AMIP).

De Marokkaanse krant Assabah publiceert de cijfers, die een opmerkelijke tendens zien. Marokkaanse burgers besteden gemiddeld namelijk meer aan telefonie. Ook aan islamitische feestdagen besteden Marokkanen veel geld. AMIP meldt dat Marokkanen gemiddeld 700 dirham per jaar besteden aan beltegoed en internetdiensten voor mobiele telefoons. Ongeveer 2500 dirham gaat naar een schaap voor het offerfeest. Dat Marokkanen slechts 400 dirham per jaar aan medicijnen gebruiken is opvallend. 

Zeker omdat de overheid dat wilde stimuleren door de oprichting van nieuwe zorgverzekeringen en het overheidsprogramma RAMED, een ziektekostenverzekering voor arme gezinnen. Ook zijn medicijnen goedkoper gemaakt. Volgens professionals in de gezondheidssector is dit bedrag gemiddeld gezien zeer laag. De verwachting was juist dat Marokkaanse burgers meer medicijnen gingen gebruiken nu ruim 60% toegang heeft tot dekking van gezondheidskosten. Een groot deel daarvan maakt gebruik van RAMED. Sinds 2014 zijn 1.600 soorten medicijnen goedkoper geworden. 

© Redactie 2016
marokko
medicijnen
telefonie
gezondheid
beltegoed
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi