Real Madrid treft Manchester City, Bayern moet tegen Atletico

sport
28
15 apr '16
Recordhouder Real Madrid treft in de halve finales van de Champions League Manchester City.

De andere halve eindstrijd gaat tussen Atlético Madrid en Bayern München. Deze topduels rolden uit de balletjes bij de loting vrijdag in het Zwitserse Nyon op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA. De 'Koninklijke' uit Madrid veroverde tien keer de belangrijkste Europese beker. Real staat al voor de 27e keer in de halve finales van de Champions League, voorheen de Europa Cup 1.

De Portugese vedette Cristiano Ronaldo schoot afgelopen week de Madrilenen hoogstpersoonlijk met drie doelpunten tegen VfL Wolfsburg naar de laatste vier. Manchester City staat voor het eerst in de halve finales van de Champions League. De Engelse club rekende in de kwartfinales af met het Franse Paris Saint-Germain.

Verrassing
Bayern München veroverde vijf keer de cup met de grote oren, voor het laatst in 2013 met Arjen Robben als maker van het winnende doelpunt op Wembley tegen Borussia Dortmund. Bayern schakelde in de kwartfinales Benfica uit.

Bij Atlético Madrid ontbreekt nog de grootste Europese clubtrofee. De stadsrivaal van Real stond wel twee keer in de finale. De laatste keer was in 2014, nota bene tegen Real, dat toen in de verlenging sterker was en met 4-1 won. Atlético zorgde voor een daverende verrassing door topfavoriet en titelverdediger FC Barcelona uit het toernooi te spelen.

Finale
De speeldata van de eerste wedstrijden zijn 26 en 27 april, de returns op 3 en 4 mei. Manchester en Atlético beginnen met thuisduels. De finale van de Champions League is op 28 mei in Milaan.

© ANP 2016
real madrid
champions league
nyon
manchester city
bayern munchen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?