Cel voor Marokkaanse hooligans na dodelijke rellen

marokko
0
15 apr '16
De rechtbank van Ain Sbaa in Casablanca heeft donderdagavond vonnissen uitgesproken variërend van één tot vier maanden celstraf.

Op 19 maart gingen supportersgroepen van Raja Casablanca met elkaar op de vuist na een wedstrijd tegen Chabab Rif Al Hoceima. Hierbij kwamen twee supporters om het leven en raakten er 54 gewond. Acht personen kregen slechts één maand gevangenisstraf en een boete van 5.000 dirham. Tegen elf anderen werd vier maanden uitgesproken en 5.000 dirham boete. 

Woensdag besloot de rechtbank om de uitspraak tegen 43 anderen uit te stellen tot 20 april. De beklaagden worden beschuldigd van onder meer het toebrengen van schade aan publieke eigendommen en het beledigen van ambtenaren in functie. Na het wangedrag besloot de Marokkaanse voetbalbond om Raja Casablanca een straf op te leggen van vijf wedstrijden zonder publiek en het betalen van een boete van 100.000 dirham. 

Bovendien moet de club alle schade aan het Mohammed V stadion vergoeden. Het stadion is voorlopig ook gesloten wegens een renovatie. De harde kern, genaamd de Ultra's, kregen een verbod op alle activiteiten.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
ain sbaa
raja casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?