'Burgemeester Meknes hoeft haram belastinggeld van alcohol niet'

marokko
20
15 apr '16
Provincie Meknes verliest elk jaar miljoenen dirhams omdat de burgemeester heeft besloten om belastinggelden uit de alcoholverkopen te weigeren.

Als we de oppositiepartijen in het gemeentebestuur van Meknes moeten geloven wil Abdellah Bouanou geen belastinggeld innen die met alcohol te maken hebben. Bouanou is een een burgemeester verbonden aan de islamitische partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD). De verkoop van alcohol is haram en daarom wil Bouanou ook niet profiteren van het geld dat daarmee in de gemeentekas vloeit. Hij ziet het belastinggeld dat daarmee binnen wordt gehaald ook als haram, aldus de oppositie.

Bouanou zelf zegt niets te willen weten van de aantijgingen. Hij wil de sluitingstijd van horeca in zijn tijd zelfs met een uur omhoog schroeven. Oppositiepartijen spreken hierover in de pers na een vergadering over de financiën. De penningmeester was daarbij aanwezig. Er werd een plan bedacht om bedrijven achterna te zitten die een achterstand hebben in het betalen van belastingen. 

Over de belastinggelden op alcohol werd met geen woord gesproken. Voor sommige gemeentebestuurders is het duidelijk: Bouanou wil dat 'haram geld helemaal niet'.

© Redactie 2016
marokko
meknes
pjd
alcohol
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi