Relschoppers in Marokko vallen spoedafdeling ziekenhuis binnen

marokko
8
15 apr '16
Negen personen hebben om nog onbekende reden de spoedafdeling van het Mohammed V ziekenhuis in Meknes aangevallen.

Nadat ze binnenkwamen vernederden en mishandelden ze een arts en politieagent. Laatst genoemde liep zelfs botbreuken op nadat de onverlaten een bed op hem gooiden op de derde verdieping van het ziekenhuis. Dat is wat de krant Al Ittihad al-Ishtiraki vandaag meldt. De groep vernielde ook materiaal en andere spullen in het ziekenhuis. Toen de politie werd ingeschakeld konden drie van hen gepakt worden. 

De procureur-generaal van de rechtbank besloot ze echter op borgtocht vrij te laten gedurende het onderzoek. De USFP-partij noemt het een verrassend besluit van de procureur-generaal. De partij stelt zelfs dat het misbruik van macht is en wil een onafhankelijk onderzoek in de zaak. 

Probleem
Dat groepen gefrustreerde burgers gezondheidsfaciliteiten in Marokko aanvallen is overigens niet niet. Dat gebeurde eerder ook al in Casablanca, Marrakech en Fes. Vaak gaat het om dronken mensen of personen die onder invloed zijn van drugs. Meestal zijn zij gewapend met stokken of stenen. 

In sommige gevallen worden ziekenhuizen aangevallen uit onvrede of hoopt men snellere en betere behandeling te forceren.

© Redactie 2016
marokko
meknes
mohammed v
ziekenhuis
gezondheidszorg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?