Marrakech krijgt Spaanse trams

marokko
2
15 apr '16
De Spaanse busmaatschappij Alsa heeft de aanbesteding 'gewonnen' voor vier volledig elektrische tramlijnen in Marrakech.

Dat meldt Europe Press. Alsa is geen onbekende in Marokko want het bedrijf beheert al verschillende bussystemen in Marokko. De aanbesteding zal ongeveer 16 nieuwe banen opleveren in de stad. In november moeten de vier lijnen (genaamd BRT-lijnen) volledig klaar zijn, net voordat Marrakech de internationale klimaatconferentie COP 22 organiseert. Een BRT-lijn is het best te omschrijven als een flexibele tramlijn omdat er ook bussen kunnen rijden. 

De lijn is centraal aangelegen op de weg. In de tram (of extra lange bussen) worden geen kaartjes verkocht, passagiers dienen die op de stations aan te schappen. Er zijn meerdere in- en uitgangen en de bus of tram komt bij verkeerslichten en kruispunten het snelst aan de beurt dankzij voorrangsregelingen. 

Rabat heeft bijvoorbeeld al een BRT-lijn die de stad met Salé verbindt. De elektrische trams die Marrakech binnenkort rijk is vallen binnen het programma 'Marrakech, stad van permanente vernieuwing'. Dat project is in januari 2015 gelanceerd door koning Mohammed VI en heeft een budget van 6,3 miljard. In vier jaar tijd zal dat geld naar milieuvriendelijke initiatieven gaan in de stad.

Alsa weet hoe het is om in Marokko te werken. In 1999 vestigde het bedrijf zich daar en sindsdien breidde het uit naar Agadir, Tanger en Khouribga. Sinds 2015 hoort het bedrijf bij National Express Group, een Brits vervoersbedrijf.

© Redactie 2016
marokko
spanje
alsa
tram
vervoer
infrastructuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi