Marokkaanse jongeren opgepakt voor chanteren mannen uit Golfstaten

marokko
19
16 apr '16
Vijf jongeren in Marokko verdienden makkelijk geld door mannen uit Arabische landen op te nemen terwijl ze bepaalde handelingen uitvoerden voor de webcam.

Zij werden onlangs gearresteerd en opgesloten in de plaatselijke gevangenis van Oued Zem, meldt Assabah vandaag. De zaak kwam aan het licht toen diverse ambassades van Golfstaten aangifte deden in Marokko. Zij noteerden zestig gevallen van chantage door een groep Marokkaanse jongeren. Het ministerie van Justitie nam de klachten serieus en stuurde het door naar de procureur-generaal van Oued Zem. 

Na onderzoek konden vijf jongemannen van 18 tot 22 jaar worden gearresteerd. Ze wisten hen voor de webcam te krijgen, in bepaalde posities te manoeuvreren en op te nemen waarna de chantage kon beginnen. Mogelijk deden ze zich voor als Marokkaanse vrouw. De afpersers konden hiermee 60.000 dirham verdienen. Dat gaven ze uit aan reizen en de aankoop van goederen. 

Chatters uit de Golfstaten blijken een gewillig doelwit te zijn van chantagepraktijken. Eerder vonden ook soortgelijke zaken plaats in Oued Zem.

© Redactie 2016
marokko
chantagem fraude
oued zem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi