Marokko heeft beste spoorwegennet van Afrika en Arabische wereld

buitenland
4
17 apr '16
Marokko timmert hard aan de weg om de binnenlandse infrastructuur te verbeteren. Volgens het World Economic Forum (WEF) gaat dat prima.
Het WEF kwam met een ranglijst waarin 140 landen werden onderzocht op het gebied van de spoorweginfrastructuur. Marokko doet het verrassend goed en mag zich zelfs de nummer één van Afrika en de Arabische wereld noemen. Internationaal gezien staat Marokko 33e op de lijst. Daarmee is het landen voor als Australië, Brazilië en Noorwegen. 

Als het om Arabische landen gaat staat Marokko ook bovenaan, gevolgd door het steenrijke Saudi-Arabië (46e op de ranglijst). Ook Tunesië doet het aardig met een 57e notering en derde plek in de Arabische wereld. Op Afrikaans niveau staat Zuid-Afrika tweede met een internationale notering van plek 42. Namibië staat verrassend derde (50e internationaal).

Marokko scoort punten door de investeringen van de afgelopen jaren. Deze zorgden ervoor dat veel steden verbonden werden. Ook is het land bezig met de uitrol van een Franse hogesnelheidslijn.
© Redactie 2016
marokko
trein
infrastructuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
treinongeval
bouknadel
jeugdspelen
champions league
teammarokko
olympische
migranten
onderzoek
jamal khashoggi
sl benfica
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
eredivisie
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam