Koning Mohammed VI naar China

buitenland
0
18 apr '16
Koning Mohammed VI gaat in mei voor een officieel staatsbezoek naar China. Na jaren van uitstel gaat het bezoek dan eindelijk plaatsvinden.
Het bezoek stond al gepland voor 2014 maar werd meerdere malen uitgesteld, meldt Le360. De vorst zou in juni dat jaar naar de wereldmacht afreizen volgens de Chinese ambassadeur in Rabat. Ook in november werd een staatsbezoek verwacht. Om gezondheidsredenen werd het bezoek tot tweemaal toe uitgesteld. In mei dit jaar moet het bezoek dan toch plaatsvinden. 

Het gaat om een officieel staatsbezoek. Volgens de bron is Mohammed VI hard op weg om daarmee een nieuwe wereldmacht en permanent lid van de Veiligheidsraad 'aan zich te binden'. Het bezoek toont ook aan dat Marokko af wil stappen van traditionele partnerlanden in het westen. Marokko doet er goed aan om het bondgenotenbestand te diversifiëren als het land economisch en politiek vooruit wil. 

Met het recent bezoek van Mohammed VI aan Rusland en binnenkort aan China worden in ieder geval stappen in de goede richting gezet. Koning Mohammed VI bezocht China eerder in 2002.
© Redactie 2016
marokko
china
peking
staatsbezoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
treinongeval
champions league
bouknadel
uefa
onderzoek
afrika cup 2019
migranten
teammarokko
sl benfica
medina
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
eredivisie
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa