Dit is de rijkste man van Marokko

marokko
7
18 apr '16
Het zakelijk tijdschrift Forbes heeft gisteren een nieuwe ranking gepubliceerd van de rijkste mannen in de Arabische wereld.

In de lijst staan twee Marokkanen: Othman Benjelloun en Aziz Akhennouch. Volgens de lijst is Benjelloun nog steeds de rijkste man in Marokko. Hij staat echter niet heel hoog genoteerd in het rijtje dat gedomineerd wordt door rijke oliemagnaten. Benjelloun kreeg dankzij zijn vermogen van 1,9 miljard dollar een 19e notering op de lijst. Dat vergaarde hij onder meer met zijn onderneming BMCE Bank en FinanceCom. 

Hij verloor in slechts één jaar tijd 400 miljoen dollar. Aziz Akhannouch staat 28e op de lijst en heeft 1,3 miljard dollar. Hij is overigens ook de minister van Landbouw, maar krijgt daar geen salaris voor. Hij wist zijn fortuin te vergaren dankzij de handel in olie, gas en chemicaliën. Zijn vrouw Salwa Idrissi Akhannouch is eigenaresse van het grootste winkelcentrum van Afrika, de Morocco Mall. 

In de lijst zien we in totaal 32 Arabische miljardairs. De Saudische prins Waleed Bin Talal Al Saud staat met een vermogen van 17,3 miljard dollar bovenaan. Zes Saudiërs domineren de lijst met een totaal vermogen van 34,6 miljard dollar.

© Redactie 2016
marokko
othman benjelloun
aziz akhennouch
forbes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?