Duitsland wil snellere en betere samenwerking met Marokko

marokko
2
19 apr '16
De Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane heeft gisteren belangrijke gesprekken gevoerd met de vicekanselier van Duitsland Sigmar Gabriel.

De Duitse regering is bereid om het tempo van het partnerschap met Marokko te versnellen en investeringen op verschillende gebieden te stimuleren. Vooral in het onderwijs en in de beroepsopleiding wil Duitsland meer voor Marokko betekenen. Dat liet Gabriel, die eveneens minister van Economie is, weten aan Benkirane. Beide volksvertegenwoordigers zeiden blij te zijn met de vriendschap en samenwerking tussen Marokko en Duitsland.

De bilaterale betrekkingen kregen een boost in 2013, toen de 'Verklaring van Rabat' werd getekend over de Marokkaans-Duitse samenwerking. Gabriel prees de politieke, economische en sociale hervormingen en Marokko en stelde dat Marokko in staat is om een belangrijke partner te worden in de regio. Marokko biedt bovendien belangrijke investeringskansen. 

Ook spraken Benkirane en Gabriel over gemeenschappelijke belangen zoals de strijd tegen terrorisme en drugshandel. Sigmar Gabriel is met een Duitse delegatie van ambtenaren en zakenlieden in Marokko voor een officieel werkbezoek.

© Redactie 2016
marokko
duitsland
sigmar gabriel
abdelilah benkirane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?