Demonstratie in Marokko na zelfverbranding 'Mama Fatiha' (video)

marokko
4
19 apr '16
Gisteren werd in Kenitra een solidariteitsprotest gehouden voor de vrouw die zichzelf in brand stak na een triest conflict met een gemeentebestuurder.

'Mama Fatiha' was een bekende straatverkoopster in Kenitra. Toen haar kraampje, goederen en geld in beslag werden genomen ging ze verhaal haren bij het gemeentebestuur van de stad. Daar zou een hooggeplaatste bestuurder haar hebben geduwd en zelfs haar hoofddoek van haar hoofd hebben getrokken. Ze voelde zich daardoor zo erg vernederd en onrecht aangedaan dat ze uit protest haarzelf in brand stak. 

Mama Fatiha werd vervolgens naar het ziekenhuis van Kenitra gebracht, waar ze ruim 24 uur zonder zorg bleef, zo meldt haar dochter. Daarna werd ze naar Casablanca overgebracht, waar ze later het leven liet. 

Protest
De zaak heeft voor veel commotie gezorgd in Marokko. Demonstranten van de 20 Februari-beweging en van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) besloten samen te komen op de plek waar Mama Fatiha de zelfmoordpoging deed. Daar riepen ze leuzen om gerechtigheid. 

De officier van justitie heeft inmiddels een onderzoek bevolen terwijl het ministerie van Binnenlandse Zaken een commissie in het leven riep om licht te werpen op de zaak.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
kenitra
mama fatiha
zelfverbranding
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi