Marokkaans meisje slachtoffer groepsverkrachting na date via Facebook

marokko
11
19 apr '16
In Safi vond vorige week een brute groepsverkrachting van een 13-jarig meisje plaats.

Al Akhbar meldt vandaag dat het meisje in Rabat woont en haar moeder vroeg of ze haar tante in Safi mocht bezoeken. Toen de moeder akkoord ging vertrok het meisje niet naar haar tante maar naar een Facebookvriend. Dat blijkt later de slechtste keus van haar nog prille leven te zijn. Nadat ze haar virtuele vriend ontmoette nam hij haar mee naar een verlaten huis. 

Daar werd ze door vier personen verkracht. Het meisje slaagde erin om haar ouders een berichtje te sturen. De geschrokken ouders waarschuwden de politie, waarna agenten haar snel konden vinden en erger wisten te voorkomen, aldus de krant. Bewoners van Safi maken zich zorgen omdat het geen geïsoleerd geval is. Hetzelfde lot overkwam ook twee tieners uit Safi en Chemaïya (klein stadje in de buurt van Safi).

De twee meisjes werden ontvoerd en verkracht nadat ze gesprekken voerden met de verkrachters op Facebook. De politie heeft een onderzoek ingesteld nu er steeds vaker dergelijke verkrachtingen plaatsvinden. 

Chantage
In de buurt van de stad Safi ligt Oued Zem. Ook deze stad staat bekend om seksuele misdrijven via Facebook en andere platformen. Daar doen jongeren zich voor als Marokkaanse meisjes terwijl ze gesprekken voeren met mannen uit Golfstaten. Zij krijgen ze vervolgens zo ver om uit de kleren te gaan. De opgenomen beelden gebruiken ze vervolgens om hun slachtoffers te chanteren. 

Onlangs werden enkele jongemannen opgepakt nadat verschillende ambassades van Golfstaten in Marokko aangifte deden. Zij verdienen in korte tijd 60.000 dirham met de chantagepraktijken.

© Redactie 2016
marokko
rabat
facebook
verkrachting
safi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?