Zaak Boutazout-Khaoula niet gesloten: vervolging gaat door

marokko
0
20 apr '16
De slepende zaak na de ruzie tussen Khaoula Nkheili en actrice Dounia Boutazout is voor justitie nog niet gesloten.

Nkheili zal ondanks het intrekken van de aangifte van Boutazout vervolgd worden voor mishandeling met voorbedachten rade. De twee kregen het met elkaar aan de stok in een gemeentegebouw voor burgerzaken in Sidi Moumen in Casabablanca. De rechtbank van Casablanca heeft besloten om het proces tegen Nkheili uit te stellen tot 25 april, meldt Assabah vandaag. 
Beide partijen waren maandag niet aanwezig tijdens een zitting om gezondheidsredenen. Tien van de twaalf advocaten die Khaoula zouden verdedigen hebben zich bovendien teruggetrokken omdat Boutazout haar aangifte heeft ingetrokken. Men had verwacht dat de rechtbank de zaak zou seponeren omdat beide partijen elkaar hebben gevonden in een verzoening. Dat bleek uit een video die de familie samen met Boutazout opnam. 

Ophef
De zaak speelt sinds vorige week nadat Boutazout bij het gemeentegebouw een rij zou hebben genegeerd om snel geholpen te worden. Zij slaagde hierin, tot grote frustratie van veel aanwezigen. Wat er vervolgens gebeurde is niet bekend. Wel is duidelijk dat er een hevig gevecht uitbrak waarbij vooral Boutazout het moest ontgelden. 

Ze liep een dubbele neusbreuk op. De advocaten van Khaoula hopen dat de zaak op 25 april een definitief eind krijgt zonder vonnis voor hun cliënt.

© Redactie 2016
marokko
dounia boutazout
khaoula nkheili
mishandeling
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?