Gezeur om gebedsruimte voor moslims in Delfts ziekenhuis

algemeen
153
20 apr '16
Patiënten van het gloednieuwe Delftse Reinier de Graafziekenhuis hebben woedend gereageerd op een gebedsruimte voor moslims.

Reden voor hun boosheid? Christenen, joden en hindoestanen moeten een stilteruimte ruimte terwijl moslims om praktische redenen een aparte ruimte kregen. Zo is er voor moslims een bankje met een voetenbakje en twee kranen, zodat ze de wassing voor het gebed kunnen uitvoeren. Reden genoeg om de roeptoeter uit de kast te halen dus voor een groep patiënten.  

Patiënten spreken zelfs van discriminatie omdat 'in het ziekenhuis nergens een kruis te vinden is', aldus Job Duijndam. 'Objectief genomen een ernstig geval van discriminatie', voegt hij er fijntjes aan toe. Het ziekenhuis kreeg meerdere klachten waarna besloten is het stiltecentrum aan te passen. 'We onderzoeken of ook in de inrichting passende religieuze of troostende symbolen aan de inrichting kunnen worden toegevoegd', citeert het AD een woordvoerster van het ziekenhuis. 

De woordvoerster legt uit dat moslims een andere behoefte hebben als het gaat om gebedsruimtes. Een aparte ruimte voor alle religies komt er dan ook niet: 'Onder moslims is een grote behoefte is aan een specifieke ruimte voor gebed. Deze behoefte zien wij bij patiënten met een andere religieuze achtergrond in mindere mate.'

© Redactie 2016
delft
moslims
gebed
bidden
reinier de graafziekenhuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?