Koninklijke projecten in Marokkaanse Sahara tegengewerkt

marokko
38
20 apr '16
Koning Mohammed VI heeft onlangs mooie projecten gelanceerd in de zuidelijke Sahara-provincies maar die komen maar niet van de grond.

Driss Merroun is de minister van Stedelijke Ontwikkeling en heeft van lokale bestuurders al meerdere klachten ontvangen over het tegenwerken van de projecten. Dat meldt de Marokkaanse krant Al Massae. De blokkeringen worden mogelijk gemaakt door meerdere 'kwade krachten'. Zo is politieke onenigheid tussen verantwoordelijken een heikel punt. Ook invloedrijke Sahrawi's weigeren mee te werken. 

Een van deze projecten omvat de bouw van sociale woningen voor 3.000 gezinnen. Ook een project voor de bouw van een hotel wordt tegengewerkt. Voor dat hotel maakte Mohammed VI 14 miljoen dirham vrij. Voor de duizenden sociale woningen trekt Marokko 600 miljoen dirham uit. 

De Marokkaanse monarch zet flink in op de ontwikkeling van de Marokkaanse Sahara-provincies. Naast sociale projecten stimuleert de overheid ook de economie in de zuidelijke gebieden. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de koning persoonlijk ingrijpt. 

© Redactie 2016
marokko
sahara
mohammed vi
driss merroun
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?