Marokko bij wereldtop producenten neppe merkartikelen

marokko
18
20 apr '16
De wereldwijde economische bewegingen rond namaakartikelen bedraagt ruim 460 miljard dollar.

Veel fabrikanten willen graag een graantje meepikken, zo ook namaak-specialisten in Marokko. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft een rapport opgesteld over het fenomeen. Ook maakte OESO een ranglijst. Daaruit blijkt dat in 2013 de handel rond namaakgoederen zo'n 461 miljard dollar bedroeg. 

Absolute toppers in het namaken en exporteren van merkproducten zijn uiteraard de Chinezen. Zij hebben 63,2% van de totale handel in handen. Turkse fabrikanten volgen op gepaste afstand met 3,3%. Singapore (1,9%), Thailand (1,6%) en India (1,2%) maken de top vijf compleet. 

Daarna zien we Marokko met een aandeel van 0,6%. Opvallend is dat de Verenigde Arabische Emiraten op de zevende plek staan met 0,5% marktaandeel. Uit het onderzoek blijkt dat vooral Amerikaanse bedrijven de dupe zijn van namaakartikelen. 20% van alle nagemaakte producten zijn Amerikaanse merken, gevolgd door Italiaanse merken met 15%. 

Ook Frankrijk en Zwitserland (12%), Japan en Duitsland (8%), Groot-Brittannië (4%) en Luxemburg (2%) missen eveneens inkomsten door de handel in nagemaakte producten.

© Redactie 2016
marokko
merkkleding
oeso
china
merk
nep
namaak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?