Spaans-Marokkaans autodievennetwerk ontmanteld

marokko
0
21 apr '16
De Spaanse politie heeft gisteren de ontmanteling aangekondigd van een netwerk dat gespecialiseerd is in het stelen van auto's om die vervolgens naar Marokko te transporteren.

In Marokko werden de auto's voor hoge bedragen doorverkocht. Soms werden de auto's in delen getransporteerd naar het Noord-Afrikaans land. De Spaanse politie zette een grootschalige actie op poten om het netwerk te ontmantelen. In totaal werden 44 mensen gearresteerd en 77 voertuigen in beslag genomen. Een groot deel van de auto's werd in beslag genomen in de haven van Algeciras. Deze stonden op het punt om naar Marokko vervoerd te worden. De arrestaties werden in Madrid en Toledo gedaan. 

Het netwerk had verschillende punten waar documenten van de gestolen auto's in orde werden gemaakt om ze makkelijker te kunnen verkopen in Marokko, meldde de Spaanse politie volgens Achnoo. Het onderzoek naar de bende werd al in 2014 gestart en heeft dus jaren geduurd. De Spaanse autoriteiten roken onraad toen enkele auto's met vervalste documenten werden ontdekt. 

Volgens de politie was het netwerk goed gestructureerd en had de bende voor elke stap gespecialiseerde mensen. 

© Redactie 2016
marokko
madrid
toledo
autodiefstal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?