'Moulat Klab' begraven, kritiek om reciteren Koran

marokko
8
21 apr '16
Gisteren werd Mareis Walkenhorst, bekend als Moulat Klab, begraven op de christelijke begraafplaats van Casablanca.

De Duitse Walkenhorst leefde een kluizeniersbestaan maar was toch een bekende verschijning in Casablanca. Moulat Klab liep namelijk dag in dag uit door de stad om haar honden uit te laten. Gisteren werd ze op een christelijke begraafplaats begraven. Beelden van de begrafenis zorgden uiteindelijk voor kritiek. Bij de begrafenis waren zeer weinig personen aanwezig.

Wel was er een christelijke heilige en enkele burgers. De aanwezige moslims probeerden op hun manier hun liefde te tonen door op 'islamitische' wijze de begrafenis af te sluiten. Namelijk door het reciteren van een Koranvers. Dat zorgde voor veel kritiek op sociale netwerken. Onder de aanwezigen was onder meer Ahmed Ghayet, de voorzitter van een vereniging voor buitenlanders in Marokko. 

Velen waren van mening dat een islamitisch gebruik niet past bij een dergelijke begrafenis van iemand die bovendien geen moslim was. Ghayet antwoordde daarop: 'Aan al diegenen die me berichten sturen over het reciteren van surah al-Fatiha voor een christen. Het enige dat ik wilde is onze islamitische opvatting over het leven, de dood en het respect hebben voor andere gelovigen overbrengen.'

© Redactie 2016
marokko
casablanca
mareis walkenhorst
duitsland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi