Noodklok geluid over alcohol en drugsgebruik onder Marokkaanse jongeren

marokko
4
22 apr '16
Het ministerie van Volksgezondheid in Marokko maakt zich ernstige zorgen over jonge verslaafden onder de achttien jaar.

De leeftijd waarop veel kinderen drugs gebruiken is gedaald tot de leeftijd van tien jaar, zo blijkt uit de resultaten van een studie, uitgevoerd door het ministerie. In het rapport staat onder meer dat 2% van de jongeren alcohol consumeert, een groot deel van hen (1,4%) drinkt regelmatig. Van de jongeren gebruikt 3,3% drugs, 2,8% van deze groep is verslaafd aan een verboden middel.

Houssine El Ouardi maakte de zorgwekkende cijfers dinsdag bekend tijdens een vragenronde in de Tweede Kamer, aldus Assabah vandaag. Marokko heeft tot overmaat van ramp slechts acht centra waar verslaafden geholpen kunnen worden. Er is daarmee nog lang geen ruimte voor alle verslaafden, weet ook de minister. Voor regeringspartij PJD waren deze cijfers reden om de PAM-partij aan te vallen omdat de partij de teelt van cannabis wil legaliseren.

Noureddine Mediane, lid van Istiqlal, stelde juist dat een eventueel legalisatiebeleid in het leven geroepen moet worden ter bestrijding van drugs. De Marokkaanse politiek is al geruime tijd aan het bakkeleien over de legalisering van de wietteelt.

© Redactie 2016
marokko
drugs
alcohol
verslaving. houssine el ouardi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?