Utesco zorgt voor onderwijs voor arme kinderen Marokko

marokko
13
22 apr '16
Ieder kind heeft recht op onderwijs. Onderwijs zorgt voor een goede ontwikkeling en toekomst van een kind, gemeenschap en land.

Zonder onderwijs zal een kind geen veelbelovende toekomst hebben. Ieder mens begint zo zijn leven, afhankelijk van een ander. Wanneer we het treffen hebben we ouders die zich (kunnen) ontfermen over ons: het kind groeit op in een veilige omgeving waar het onbevangen kan spelen en leren. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend maar dat is het allerminst.

Heel veel kinderen moeten dit jammer genoeg ervaren zonder ouderlijke zorg. Voor hen is de hardheid van het bestaan een vanzelfsprekendheid.Wij weten dat dit niet kan en mag en niet zo zou moeten zijn. Daarom moet het lot van deze kinderen die niet de kans krijgen kind te zijn aan te trekken. Dat zijn soms kinderen dichtbij huis maar veel vaker kinderen in de verre arme gebieden rondom. ​

De harde realiteit is soms moeilijk voor te stellen: het verliezen van ouders, het lijden van honger, bang en alleen zijn, zwerven over straat, niet naar school, hard werken. UTESCO wil daar iets aan doen! Met de rechten van een kind hoog in het vaandel, streeft UTESCO naar een betere toekomst voor kansarme kinderen. Utesco heeft als doel het leven van kinderen structureel te verbeteren.

UTESCO is momenteel actief in Nederland, België en Frankrijk. Het werk van deze organisaties kenmerkt zich door intensieve, liefdevolle begeleiding van kinderen, goede (medische) zorg en scholing. UTESCO benadert momenteel iedereen die een hart heeft voor een goed doel en arme mensen blij en gelukkig wil maken.

UTESCO heeft de ambitie om een grote organisatie te worden die vervolgens met grotere projecten veel arme mensen kan bereiken.

Meer informatie over de organisatie: klik

© Redactie 2016
marokko
utesco
onderwijs
onderwijs
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?