Cateraars na massale vergiftiging niet meer welkom bij hotels in Marrakech

marokko
2
22 apr '16
De massale voedselvergiftiging bij een bruiloft in een hotel in Marrakech heeft ernstige gevolgen voor cateraars.

De managers van luxehotels in de toeristenstad hebben besloten om de traiteurs voortaan niet meer binnen te laten voor opdrachten van klanten. Dat besluit werd genomen nadat tweehonderd mensen een voedselvergiftiging opliepen in een hotel in de wijk Gueliz. Het is in Marokko gebruikelijk dat hotels hun feestzalen verhuren en dat een externe cateraar voor het eten zorgt. 

Al Massae meldt vandaag dat de hotelmanagers hun klanten een andere oplossing bieden. Zij kunnen ervoor kiezen om het hotelpersoneel in te huren. Deze zijn gespecialiseerd en zien erop toe dat de kwaliteit hoog blijft. De hoteliers zijn het beu dat dergelijke incidenten negatief werken op het imago van de hele sector. 

De bruiloft werd afgelopen zaterdag gehouden in het Hivernage hotel. 200 gasten eindigden hun gezellige avond in de ziekenhuizen van Marrakech. Velen leden aan ondraaglijke pijn, meldt de krant. De boosdoener zou een pastilla met zeevruchten zijn. Ook werden salades en lever geserveerd.

De lokale gezondheidsautoriteiten en de politie onderzoeken de zaak.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
gueliz
hotels
catering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?