Marokko geïnteresseerd in Pakistaans gevechtsvliegtuig JF-17

marokko
12
23 apr '16
Een delegatie van de Pakistaanse luchtvaartindustrie (CAP) reisde onlangs af naar Marrakech met een speciaal doel.

De Pakistanen willen namelijk hun gevechtsvliegtuig JF-17 Thunder Fighter promoten bij het Marokkaans leger, meldt Al Massae vandaag. De krant weet dat de delegatie aanwezig was bij de militaire basis in Marrakech om daar een uitgebreide presentatie te geven over de JF-17. Het model is de uitkomst van een samenwerking tussen Pakistan en China. 

Op 27 april vindt de Marrakech Air Show plaats en dat is volgens de bron de perfecte mogelijkheid om de JF-17 te tonen aan het publiek maar ook aan de militaire top van Marokko. De komst van de delegatie komt niet als een verrassing, weet Le360. 'Marokko stuurde een officiële uitnodiging naar Pakistan om dit toestel te presenteren tijdens de Marrakech Air Show', valt te lezen.

Mocht Marokko overgaan tot aanschaf van de JF-17 zal dat waarschijnlijk ter vervanging van de F-5 E Tiger II zijn. Marokko en Pakistan praten ook over een plan voor een lanceerplatform voor de JF-17. Daarmee wil Pakistan profiteren van de strategische positie van het koninkrijk, dat als hub tussen Afrika, Europa, Amerika en Azië geldt. 

© Redactie 2016
marokko
marrakech
jf 17 thunder fighter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?