Ebru Umar noemt inbraak 'pure intimidatie'

algemeen
98
25 apr '16
Metro-columniste Ebru Umar betitelt een inbraak in haar Amsterdamse woning als 'pure intimidatie en provocatie'.

Ze bevestigde dat in de nacht van zondag op maandag is ingebroken in haar huis en dat "alles overhoop is gehaald". Umar gaat uit van opzet en ziet een rechtstreeks verband tussen haar aanhouding in Turkije en de daaropvolgende inbraak in haar woning. "Ik werd maandagochtend gebeld door mijn buurman die vertelde dat mijn huis met grof geweld is opengebroken", aldus Umar telefonisch vanuit Kusadasi. Vrienden nemen de schade op en hebben de politie ingeschakeld.

De politie bevestigt de inbraak en zegt in en om het huis sporenonderzoek te doen. Of er iets is weggenomen, kon de politie nog niet zeggen. Volgens Umar is in elk geval een laptop ontvreemd, zo heeft zij van haar vrienden vernomen.

Aangeklaagd
Umar werd zaterdagavond in haar vakantiehuis in Kusadasi door de politie van haar bed gelicht. Vervolgens werd ze aangeklaagd voor het beledigen van president Erdogan. Zo twitterde ze verschillende keren met de hashtag #fuckerdogan en noemde ze hem "Sultan Erdogan, de megalomaanste dictator die Turkije sinds de oprichting van de republiek in 1923 kent".

Zondag werd ze vrijgelaten, maar ze mag Turkije voorlopig niet verlaten. De columniste heeft later in de maandagochtend een afspraak met haar advocaat. "Ik ga de mogelijkheden bespreken om me te verweren tegen de aanklacht. Ik heb nu nog geen idee wat daarvoor de mogelijkheden zijn", aldus Umar.

© ANP 2016
ebru umar
turkije
kusadasi
inbraak
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi