Marokkaanse Daesh-ronselaar: 'Ik werk voor de Spaanse geheime dienst'

marokko
30
25 apr '16
Mohammed Harrak, een vermeende ronselaar van Daesh, is op 19 april gearresteerd in Mallorca en ontkende alle betrokkenheid bij de terreurgroep.

Hij geeft zelfs aan dat hij voor de het Spaans intelligentiecentrum (CNI) werkt. Hoewel Harrak zijn beweringen volhoudt zegt het Spaans ministerie van Binnenlandse Zaken dat Harrak een 'duidelijke bedreiging voor de nationale veiligheid van Spanje' is. De 26-jarige Marokkaanse kok werd gearresteerd en ondervraagd door de rechter in Madrid. Volgens de rechter was hij betrokken bij een plan om een terreuraanslag te plegen in Spanje. 

Harrak zou zich eerder ook al aangemeld hebben bij het Spaans leger. Hier werd hij echter geweigerd omdat hij de Spaanse nationaliteit niet had. Daarna namen twee officieren van NIC contact met hem op om hem een aanbod te doen dat hij aanvaardde. Hij zou aan het werk gaan als spion en infiltreren binnen jihadistische groeperingen om informatie in te zamelen die aanslagen kunnen voorkomen. 

'Ik ben een CNI-agent en werd door hen geïnstrueerd om mezelf aan te sluiten bij radicale groepen', citeert Daily Mail hem. Pedro Casado, de advocaat van Harrak, zegt eveneens dat zijn cliënt onschuldig is. 'Hij is niet bij Daesh betrokken en moest gewoon doen alsof zodat hij informatie kon krijgen', voegt hij toe.

© Redactie 2016
marokko
daesh
marokkaan
mohammed harrak
malloca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?