Microsoft gaat honderden Marokkanen opleiden

marokko
0
25 apr '16
Marokko wil de beroepsopleiding in het land verbeteren en moderniseren en werkt daarvoor samen met overheidsinstellingen maar ook met particuliere bedrijven.

Microsoft is een van deze partijen en gaat 600 Marokkanen opleiden, meldt de krant Ajourd'hui Le Maroc. Het ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding heeft met het hoofdkantoor van Microsoft in Marokko een overeenkomst getekend voor de stageplaatsen. Minister Rachid Belmokhtar meldt dat de stagiaires worden opgeleid zodat ze hun vaardigheden verbeteren in het digitale domein.

'Het uiteindelijke doel is om hun potentieel te ontwikkelen, hun inzetbaarheid te vergroten en gebruik van ze te maken in een snel groeiende economie', zegt Belmokhtar in de krant vandaag. Een woordvoerder van Microsoft laat weten dat deze samenwerking de bereidheid weerspiegelt om de vaardigheden van de begunstigden te verbeteren voor een betere integratie in het arbeidsproces.

Tijdens hun stageperiode krijgen ze veel kennis over digitale techniek maar ook over de informatie- en communicatietechnologie. Mochten zij slagen krijgen ze een certificaat van de Microsoft Academy.

© Redactie 2016
marokko
microsoft
beroepsopleiding
rachid benmokhtar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?