Criminele bende in Marokko maakt studentenreiskaarten na

marokko
1
25 apr '16
De politie van Tamesna heeft fraudeurs opgepakt die zich hadden gespecialiseerd in het namaken van reiskaarten voor studenten.

Al Akhbar meldt dat het om een gespecialiseerd crimineel netwerk gaat. Zij vervalsten buskaarten na die speciaal voor studenten in het leven zijn geroepen. Een 20-jarige jongedame en de bendeleider zijn gearresteerd. De vrouw zit vast in de Zaki-gevangenis in Salé. Daar moet ze verblijven zolang ze nog niet voor de rechter is verschenen. Een rechter besloot overigens al om drie andere leden van de bende vrij te laten. 

De zaak kwam aan het rollen nadat het stadsvervoersbedrijf aangifte deed wegens mogelijke fraude met studentenreiskaarten op het traject Tamesna, Rabat, Temara en Sidi Yahya. Aanwijzingen leidde de politie uiteindelijk naar een fotostudio. Een werknemer was verantwoordelijk voor het vervalsen van de buskaarten en het zoeken van verkooppartners. 

Deze nagemaakte buskaarten werden vervolgens tussen de 40 en 60 dirham verkocht, ver beneden de normale prijs. De eigenaar van de fotostudio was overigens niet op de hoogte. De hoofdverdachte gaf aan dat ze profiteerden van zijn afwezigheid in de namiddag.

© Redactie 2016
marokko
tamesna
studenten
fraude
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?