Ebru Umar haalt op walgelijke manier uit naar Turken in Nederland

algemeen
89
26 apr '16
Ebru Umar heeft dinsdag op walgelijke wijze uitgehaald in haar column in Metro, de eerste die ze heeft geschreven sinds ze in Turkije werd gearresteerd.

Ze is vooral boos op Nederlanders van Turkse komaf, die er volgens haar voor hebben gezorgd dat ze Turkije niet mag verlaten. "GEFELICITEERD met jullie totaal mislukte Nederlanderschap", schrijft Umar. "GEFELICITEERD met jullie loyaliteit aan een stel berggeiten uit Turkije, geitenneukers zo je wilt, die jullie volgen zodra ze oproepen tot NSB-gedrag. Enig idee wat een NSB’er was? O wacht nee, die lessen over de Tweede Wereldoorlog zijn geschrapt he? Ja, dank voor het weg met ons. Ik feliciteer jullie Nederturken met je NSB-gedrag. Jullie zijn de reden dat ik vastzit in Turkije."

Waarschijnlijk stijgt alle aandacht Umar een beetje naar het hoofd. Dus omdat Ebru vastzit in een land waarvan ze weet dat er bepaalde wetten zijn en die, bewust of onbewust aan haar laars lapt, is de Turks-Nederlandse gemeenschap volkomen mislukt? Hebben de honderdduizenden Nederlandse Turken ervoor gezorgd dat zij vastzit, of waren het haar eigen tweets?

Dus omdat Ebru Umar vast zit en waarschijnlijk voor de rechter moet komen is het Nederlanderschap van deze groep Nederlanders mislukt? Misschien is de Turkse zon en zeeën aan vrije tijd een goed moment om haar hand in eigen boezem te steken en iets te doen aan haar grootheidswaanzin. 

Oh ja, ze dankt in haar column wel haar Turkse familie (is deze niet mislukt?), vrienden en collega's voor alle steun.

© ANP 2016
turkije
tweede wereldoorlog
ebru umar
nsb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?