Marokko krijgt 100 supermarkten die dag en nacht open zijn

marokko
10
Binnenkort is het mogelijk om in Marokko 's nachts nog even de laatste boodschapjes te doen.

De ondernemers achter Openshop zijn ambitieus en willen met hun nieuwe supermarkt zeven dagen per week, 24 uur per dag open zijn. De eerste Openshop staat in Casablanca maar als het aan Hassan Echouafni ligt zullen er komend jaar winkels bij komen in Marrakech, Rabat en Tanger. Daarna volgen Fes, Meknes, Agadir of Laayoune. Dat maakte de projectleider bekend tegenover Huffington Post Morocco. 

Het nieuwe supermarktconcept zal dag en nacht allerlei producten aanbieden. Denk aan sigaretten, maar ook briefpapier, diepvriesproducten, kant- en klaarmaaltijden, specerijen, schoonmaakmiddelen en zelfs mobiele telefoons. In elke winkel zal bovendien een pinautomaat van de CFG Bank zitten. De Openshop supermarkten kunnen in het hoger segment geplaatst worden en zullen in stedelijke gebieden huisvesten. 

De voorkeur van de supermarktketen gaat uit naar chique wijken, zo stelt men op de Facebookpagina. Een ander mooie dienst is dat Openshop bezorgdiensten gaat leveren. Ook kan men internet of mobiele abonnementen aansluiten in de winkel. In de komende vijf jaar wil de minisupermarktketen 100 winkels openen. Een deel daarvan zal op franchisebasis gebeuren. 

Elke winkel zal tussen de 130 en 250 vierkante meter groot zijn en een investering van 2 a 3 miljoen dirham vergen.

© Redactie 2016
marokko
openshop
casablanca
marrakech
rabat
hassan echouafni
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?