Familie van doodgeschoten Marokkaan in Spanje reageert

marokko
7
27 apr '16
Maandag werd het slachtoffer vijf keer door zijn hoofd geschoten door een agent buiten dienst. De twee waren kort daarvoor betrokken bij een ongeluk.

De familie sprak met Al Yaoum 24 over de tragische dood van hun geliefde. Zij wensen gerechtigheid en veroordeling wegens racistische motieven. De ouders en de zus van de overledene hekelden ook de stilte vanuit de Marokkaanse autoriteiten. Vooralsnog is er geen contact met hen opgenomen sinds de dood van hun zoon. 'Mijn zoon woonde 15 jaar lang in Spanje', begint de familie. 

'Hij is getrouwd en vader van twee kinderen (5 en 3 jaar). Problemen heeft hij nooit gehad in dit land', zegt de moeder. Hun familiegeluk viel in duigen toen de Marokkaan, inwoner van de stad Illesca in Toledo, maandag betrokken was bij een ongeluk. De andere partij bleek een Spaanse agent te zijn. Hij trok zijn wapen en schoot vijf keer in het hoofd van de Marokkaan terwijl hij vluchtte.

Kort daarvoor kregen ze ruzie over het ongeval. Dezelfde dag werd de agent gearresteerd. Hij werd positief getest op cannabis en had bovendien te veel gedronken. De agent had ook nog een machete in zijn auto. Hij zwijgt vooralsnog in alle toonaarden. Vandaag verscheen hij voor de rechter. Ten tijde van de moord was de agent met ziekteverlof zonder psychologische aard. 

© Redactie 2016
marokko
spanje
moord
racisme
discriminatie
guardia civil
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi