Populistische partij gaat in gesprek met Duitse moslims

buitenland
0
29 apr '16
Voorzitter Frauke Petry van de populistische partij Alternative für Deutschland staat open voor gesprekken met vertegenwoordigers van islamitische verenigingen in Duitsland.

"Met elkaar praten is belangrijker dan over elkaar praten", zei zij vrijdag in een radio-interview aan de vooravond van een partijcongres. Petry heeft zich herhaaldelijk discriminerend geuit over moslims. De voorzitter van de Centrale Raad van Moslims in Duitsland, Aiman Mazyek, verwijt de AfD een hele religieuze gemeenschap te bedreigen. In een kranteninterview nodigde hij Petry uit op de volgende bestuursvergadering van de raad. "Wij willen weten: waarom haat u ons moslims?"

In het radio-interview zei Petry dat de islam probeert "zich steeds verder uit te breiden" in Europa'. Zij zei dat "vreedzaam samenleven met mensen uit de hele wereld in ons land mogelijk is", maar dat de Duitsers de regels daarvoor moeten vastleggen. De AfD van Petry boekte bij recente deelstaatverkiezingen forse winst, vooral ten koste van de CDU van bondskanselier Angela Merkel.

© ANP 2016
moslimdiscriminatie
frauke petry
alternative fur deutchland
moslims
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi