Krankzinnige verklaring van agent die Marokkaan in Spanje doodschoot

marokko
5
29 apr '16
De advocaat van de agent die een Marokkaanse burger in Spanje vijf keer door het hoofd schoot heeft uitgelegd wat zijn cliënt op dat moment bezielde.

De 39-jarige Marokkaan woonde in Illesca en raakte in Fuentiduena de Tajo, regio Madrid, betrokken bij een auto-ongeluk. De tegenpartij blijkt een krankzinnige agent te zijn die zonder aarzelen het slachtoffer door het hoofd schoot met meerdere kogels. Dat gebeurde nadat de twee ruzie kregen en de Marokkaan vluchtte toen de man zijn wapen trok. Hij was op dat moment met ziekteverlof en niet in dienst. In een poging verzachtende omstandigheden aan te kaarten legt de advocaat zijn beweegredenen uit. 

Hij zou in een moment van waanzin hebben gehandeld. 'Mijn cliënt was ervan overtuigd dat hij een oorlog tegen jihadisme aan het voeren was en dat alle Arabieren jihadisten zijn', legt hij uit. Tegen collega's die de man kwamen arresteren zei hij dat de 'Arabier hen zou doden met een bom, toen hij besloot in te grijpen'. De dag na de moord, afgelopen dinsdag, weigerde de agent te praten met onderzoekers.

Voorlopig staat de beschuldiging nog op doodslag, maar naarmate het onderzoek vordert kan dit verzwaard worden. De advocaat geeft ook aan dat de dader niet gezond was en dat zijn psychologische functies ernstig tekortschoten. Hij stelt ook dat hij sinds tien dagen een ernstige psychische stoornis heeft. Dat is opmerkelijk want zijn ziekteverlof bij de politie was gebaseerd op een 'simpele en veelvoorkomende ziekte'.

De verdachte was net gescheiden en woonde in het huis van zijn broer, die een paar jaar daarvoor stierf. Door het wonen in dat huis kwam het verdriet weer heel dichtbij, aldus de advocaat. Na zijn arrestatie testte de verdachte positief voor drugsgebruik en alcohol. In Illesca vond dinsdag voor het gemeentehuis een minuut stilte plaats voor hun stadsgenoot.

© Redactie 2016
marokko
spanje
illesca
madrid
moord
moslimdiscriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi