Moslima's mishandeld door Feyenoord-hooligans

algemeen
217
29 apr '16
Afgelopen zondag zijn in Rotterdam drie Nederlands-Turkse moslima's mishandeld door een groep Feyenoorders.

Zij waren op dat moment onderweg naar De Kuip, waar de bekerfinale tegen FC Utrecht werd gespeeld. DutchTurks.nl sprak met een 51-jarig slachtoffer. Naast de oudere vrouw is ook haar 18-jarige nichtje en 16-jarige dochter mishandeld door de groep. De vrouw zat in de tram toen een groep supporters met bier in de hand instapten. De groep bestond één vrouw en ongeveer acht mannen. 

Het 51-jarig slachtoffer kreeg wat bier over zich heen waarna ze aan een van de mannen vroeg of ze zijn bier aan de andere kant wil houden. De man brieste haar echter toe dat ze haar bek moest dichthouden. 'Ik ben een mens, geen dier, ik heb een mond en geen bek', antwoordde de vrouw volgens DutchTurks. De vrouw kreeg vervolgens de hele groep over zich heen en werd zelfs fysiek aangevallen. 

Ze trokken haar hoofddoek af en mishandelden ook de twee jonge meiden die meereisden. Het 51-jarig slachtoffer kreeg naar eigen zeggen meerdere klappen in het gezicht, hoofd, nek en borst. Toen de dochter 'Anne, Anne' schreeuwde (moeder, moeder in het Turks) vonden de hooligans het blijkbaar nodig om verwijzingen te maken naar de Tweede Wereldoorlog. 

'Anne, Anne, Anne Frank, Anne Frank', riepen ze vervolgens. Toen de supporters uitstapten bleef de vrouw gewond achter. De trambestuurder gaf de mishandeling door aan de centrale. Vervolgens duurde het zeven haltes voordat de vrouw door een ambulance werd opgepikt en naar de eerste hulp werd gebracht. Agenten namen daar haar getuigenis op. Ook maakten ze foto's van haar verwondingen. 

De politie heeft beelden aan vervoersbedrijf RET opgevraagd en voert onderzoek uit. 

© Redactie 2016
moslimdiscriminatie
rotterdam
moslima
feyenoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi