Bestuurder opgepakt en vastgezet na zelfverbranding 'Mama Fatiha'

marokko
1
29 apr '16
De zaak rond 'Mama Fatiha' of Moulat Lbghrir blijft de gemoederen bezighouden in Marokko. Zeker nu er een arrestatie heeft plaatsgevonden.

De verkoopster van bghrir kreeg het door ingrijpen van de politie aan de stok met een lokale Caid (gemeentelijke bestuurder). Hij werd eerder al uit zijn functie ontheven maar blijkt nu ook gearresteerd te zijn, meldt Akhbar Al Yaoum vandaag. De openbare aanklager van het hof van Kenitra besloot zijn arrestatie te bevelen nadat hij inderdaad op negatieve wijze betrokken bleek bij het drama. 

Hij zou haar hebben geslagen en hebben beledigd, haar spullen werden in beslag genomen. Hij zal nu vervolgd worden wegens het misbruiken van zijn ambt. De procureur-generaal van Kenitra lastte een onderzoek in en zag genoeg reden om de man te vervolgen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rabat riep de man ook al op het matje terwijl het onderzoek vorderde.

Na de zelfverbranding van Moulat Lbghrir ging er ook van alles mis bij de daaropvolgende medische hulp. Ze overleed later aan haar verwondingen. Ook verschenen beelden van de vrouw toen ze in brand stond. Dat wakkerde de woede van boze burgers alleen maar aan. Met onder meer een demonstratie eisten zij gerechtigheid.

© Redactie 2016
marokko
kenitra
mama fatiha
baghrir
zelfverbranding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi