Angst regeert: paniek in universiteit VS om biddende moslima

buitenland
7
30 apr '16
De University of Central Florida is op 26 april het toneel geweest van islamofobie en angst.

Een anonieme tipgever meldde dat een Arabisch persoon in de belangrijkste bibliotheek van de school zit. Deze zou een wapen bij zich hebben. De 'schutter' bleek in werkelijkheid een jonge moslima te zijn die in de bibliotheek werkte en even de tijd nam om in het trappenhuis te bidden. Ze hield in haar hand een Koran vast en geen wapen. De moslimgemeenschap noemt het incident islamofoob en racistisch. 

De situatie escaleerde toen een vrouwelijke studente een oproep in een Facebookgroep had gezet waar ongeveer zestig leden in zitten. Daarin zei ze: 'Als iemand in de bibliotheek is, wees voorzichtig en verlaat het onmiddellijk. Een van mijn vrienden zag iemand iets vasthouden dat op een pistool leek en aan het bidden was. Ik zeg dit niet tegen iedereen maar mensen die ik ken zijn al vertrokken. Laat het me weten als jullie ook iets horen en veilig zijn. Ik hou van jullie.'

Daarop belden een paar vrouwelijke studenten de politie, zo weet Huffington Post. Zij zeiden dat ze een jonge vrouw met hijab in het trappenhuis van de bibliotheek zagen bidden en 'op haar knieën ging'. Juist ja, de sujuud, onderdeel van het gebed. De beller voegde eraan toe dat haar vriendin een zilveren of zwarte object zag bij de vrouw. Ze vermeldde erbij dat ze denkt dat het om een wapen gaat. 

Dat bleek uiteindelijk de Koran te zijn. Daarop vertrok de politie gewapend naar de school, waar ze het gebied uren uitkamden. Er werden echter geen verdachte personen of wapens gevonden. Een islamitische studentenvereniging van de school publiceerde daar speciaal een bericht over. Zij stellen dat de leiders van de vereniging begrijpen dat er verontwaardiging heerst onder moslims. 

Toch vragen zij moslimstudenten op school en op social media bewust om te gaan met het incident en met een goed karakter dienen te reageren omdat zij het gezicht van de islam zijn in de universiteit.

© Redactie 2016
moslima
islam
vs
opmerkelijk
florida
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi