Racisten steken moskee in Frankrijk in brand

buitenland
15
2 mei '16
Een gebedsruimte in de Franse stad Ajaccio is dit weekend in brand gestoken.

De moskee, gelegen in de wijk Mezzavia, werd zaterdagochtend getroffen door een aanslag. Abdallah Zekri, voorzitter van het Observatorium tegen Islamofobie, zegt dat er grote schade is ontstaan. Ook veroordeelde hij de daad die hij beschreef als verachtelijk en hatelijk. Zekri vraagt de autoriteiten om de zaak te onderzoeken en om escalatie van het geweld tegen moslims te voorkomen. 

De minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, zei dat de autoriteiten er alles aan zullen doen om de dader of daders op te pakken en te berechten voor 'deze onaanvaardbare daad'. Hij voegde eraan toe dat de regering vastbesloten is om de bescherming van alle gebedshuizen te garanderen. 'Geen enkele anti-religieuze daad moet worden getolereerd', reageerde Francois Hollande volgens persbureau AFP. 

Ajaccio werd eind december 2015 ook al getroffen door een anti-moslimaanslag. Toen werd een moskee in brand gestoken en verbrandden demonstranten exemplaren van de Koran. De moskee in Mezzavia is compleet vernield door de brand.

© Redactie 2016
moslimdiscriminatie
ajaccio
mezzavia
abdallah zekri
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi