Zusjes in Marokko sinds geboorte vastgebonden (video)

marokko
17
2 mei '16
Twee Marokkaanse meisjes hebben nog niet de jeugd gehad die ze verdienen. Hun leven brachten ze vooralsnog geketend door.

Het gaat om de 14-jarige Mahjouba en haar zusje van zes jaar. De twee meisjes zijn met een verstandelijke handicap geboren, hun opvoeding blijkt een loodzware taak. Het gezin woont momenteel in Gourrama, in het zuiden van Marokko, en trekt regelmatig door het woestijngebied in de regio. De vader van het meisje zegt voor de camera's van 2M dat hij zijn dochters vastbindt voor hun eigen veiligheid. 

De man vreest namelijk dat zijn meiden gevaar niet kunnen herkennen en zodoende in gevaarlijke situaties terecht kunnen komen. Hij noemt als voorbeeld mogelijke confrontaties met beren of andere gevaarlijke dieren. Abdelhak Boujlid, een betrokkene, denkt dat de vader geen kwade wil heeft maar dat een gebrek aan financiële middelen en kennis de hoofdreden is voor het vastbinden van de meisjes. 

Met de cameraploeg van de nieuwszender kwam ook een team van hulpverleners. Zij namen de meisjes mee naar een ziekenhuis in Errachidia om ze in de eerste plaats medische hulp te bieden. Vervolgens gaat men kijken naar een passende oplossing voor Fatima en Mahjouba.

© Redactie 2016
marokko
gourrama
midelt
kinderen
abdelhak boujlid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi