Marokkaan die tien familieleden afslachtte: 'Mijn vrouw ging vreemd'

marokko
15
2 mei '16
De man die in El Jadida tien familieleden met een zwaard doodde zegt geen spijt te hebben van zijn barbaarse moordpartij.

Hij doodde onder meer zijn ouders, oma en zijn vrouw. Ook moesten andere familieleden het ontgelden. De man heeft inmiddels een hoorzitting achter de rug en liet daarin weten geen spijt te hebben van de moordpartij. 'Ik heb geen spijt van wat ik heb gedaan (...) het enige waar ik spijt van heb is dat mijn dochters twee uur lang bang zijn geweest', citeert TelQuel. 

Zijn dochters sloot hij op in een kamer om het bloedvergieten niet te zien. Abdelali Daki staat inmiddels bekend als 'De slager van El Jadida'. De tien moorden beging hij in Douar Mdakra, een klein stadje in de buurt van El Jadida. Hij rechtvaardigde zijn daden overigens door te stellen dat zijn vrouw overspelig was met meerdere mannen, weet Al Massae. 

Waarom de rest van zijn familie daarvoor moest boeten is niet bekend. Na twee uur besloot de rechter de hechtenis van de man te verlengen en hem te plaatsen in de gevangenis van Sidi Moussa. Hij staat terecht voor onder meer moord met voorbedachten rade. De dochters van de moordenaar zijn ondergebracht in een speciale instelling voor kinderen van SOS-kinderdorpen.

Koning Mohammed VI heeft zich het lot van de meisjes aangetrokken en heeft laten weten dat hij financieel voor ze zal zorgen.

© Redactie 2016
marokko
el jadida
abdelali dakir
schokkend
familiedrama
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi