Tour langs Golfstaten gaat verder, koning Marokko in Abu Dhabi

marokko
0
2 mei '16
De koninklijke agenda van Mohammed VI is bomvol door een tour langs de rijke oliestaten.

Nadat Mohammed VI de Golftop van de GCC bijwoonde beloofde hij op 20 april een 'rondje' te maken langs deze landen. Onmiddellijk na de top in Riyad bezocht hij Manama, de hoofdstad van Bahrein om vervolgens naar Doha in Qatar te vliegen. In beide hoofdsteden sprak hij met de koning van Bahrein en de emir van Qatar. Dit weekend reisde de koning naar Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. 

De vorst werd ontvangen door de kroonprins van het emiraat Abu Dahbi en plaatsvervangend opperbevelhebber van het leger van de VAE, sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Tijdens hun gesprekken sprak de koning over de versterking van de bilaterale betrekkingen tussen beide landen. Dat moet zowel op politiek gebied gebeuren, maar ook op economisch, financieel en militair gebied.

Daarmee zet Mohammed VI zijn actieve diplomatieke machine kracht bij. Naast economische en defensieve belangen heeft Marokko ook profijt van de Arabische samenwerking in de Sahara-kwestie. De Golfstaten steunen Marokko politiek gezien en lieten eerder al weten mee te willen doen aan immense investeringen in de Sahara-provincies.

© Redactie 2016
marokko
golfstaten
mohammed vi
vae
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi