Heb jij te maken met moslimdiscriminatie of moslimhaat? Melden helpt!

algemeen
29
2 mei '16
Moslimdiscriminatie (islamofobie) in Nederland neemt toe. Toch blijkt dat maar een klein deel van de incidenten wordt gemeld bij een antidiscriminatiebureau (ADB), de politie of een ander meldpunt. Ook het aantal aangiften is laag.

Toch is melden dé manier om moslimhaat te signaleren, registreren, monitoren en uiteindelijk actief te voorkomen en te bestrijden. Want als je niet meldt, komt er nooit een einde aan…! De website stopmoslimdiscriminatie.nu is online, hier kun je direct een melding maken mocht je te maken krijgen met moslimhaat in je dagelijkse leven.

Wij kunnen dan samen met jou bekijken welke acties hierop moeten/kunnen ondernemen. Bij de meldknop op het forum van Marokko.nl kun je sinds kort ook aanvinken of het bij de betreffende melding om moslimdiscriminatie gaat. Hiermee registreren wij ook belangrijke informatie over online moslimdiscriminatie.

Stopmoslimdiscriminatie.nu is onderdeel van Het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie, een initiatief om zoveel mogelijk meldingen te bundelen, bij de politiek en media zichtbaar te maken en zet zich met de campagne ‘Islamofobie: Niet Accepteren maar Melden’ in voor het vergroten van de meldingsbereidheid.

Heb jij te maken met moslimdiscriminatie? Ga dan direct naar stopmoslimdiscriminatie.nu want melden helpt!

© Redactie 2016
moslimdiscriminatie
meldpunt
discriminatie
islam
moslim
moslima
hoofddoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi