Gratis zorg voor afgelegen dorpje in Chefchaouen

marokko
5
3 mei '16
Een medisch team van artsen en verpleegkundigen in de publieke sector heeft samen met vrijwilligers een mooi team gevormd met het maatschappelijk middenveld om gratis medische hulp te bieden.

Meer dan duizend inwoners van de landelijke gemeente Bni Bouzra, provincie Chefchaouen, hebben geprofiteerd van de gratis hulp. Dat meldt staatspersbureau MAP. Tijdens de campagne werkte de El Mehdi vereniging samen met de onafhankelijke vakbond van artsen in Tetouan en de provinciale delegatie van het ministerie van Volksgezondheid in Chefchaouen. 

Het medisch onderzoek bood gespecialiseerde zorg aan op het gebied van onder meer kindergeneeskunde, gynaecologie, dermatologie en algemene geneeskunde. Dit humanitair initiatief deelde ook medicijnen uit aan behoeftige mensen. Ook boden ze onderwijs aan aan mensen met bepaalde chronische ziekten en gaven ze les over preventie, behandeling en de noodzaak van vroegtijdige diagnose. 

De organisatoren zien hun mooie initiatief als ondersteuning van de officiële mogelijkheden vanuit de staat. De gezondheidscampagne richt zich op het bieden van zorg aan in afgelegen landelijke gebieden. Vaak hebben zij geen makkelijke toegang tot gezondheidscentra. Het is niet bekend of het initiatief zich voortzet naar andere afgelegen gebieden. 

© Redactie 2016
marokko
chefchaouen
zorg
volksgezondheid
bni bouzra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?